HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

donderdag 18 juli 2013

Halloumi-munthapjes

Halloumi-munthapjes

Halloumi-munthapjes

Halloumi-munthapjes


Dit is een ideaal hapje om in je vriezer te bewaren voor wanneer je verrassingsvisite hebt. Halloumi is handig om in snacks of andere hartige gerechten te verwerken, omdat het vrij zout is en het niet smelt bij verhitting. De munt is een frisse tegenhanger. Met een middagje in de keuken maak je een grote stapel die je zo tevoorschijn tovert.

Ingrediënten voor 80 hapjes:
375 gram halloumi
Muntblaadjes van 1 bos
2 pakjes bladerdeeg
Eventueel wat cayennepeper

Bereidingswijze:

Haal de bladerdeeg uit de vriezer en leg de plakjes ergens om te laten ontdooien. Snijd de halloumi in grove stukken en doe die samen met de muntblaadjes in de food processor. Laat draaien tot er een fijngehakt mensgel ontstaat.
Strooi bloem op je werkblad en leg daarop een bladerdeegvel. Rol deze uit met een deegroller zodat ie wat dunner wordt. Niet té dun, want dan blijft het mengsel niet in de flapjes zitten! Gebruik een koekjesvorm om rondjes uit het bladerdeeg te steken. Ik haal 4 rondjes van 8 cm diameter uit 1 bladerdeegblad. Je kunt het bladerdeeg ook een paar keer diagonaal doorsnijden om driehoekjes te maken.
Neem een klein beetje van het halloumi-muntmengsel en leg dat op het midden van je bladerdeegstukje. Dep met je vinger in een kommetje lauwwarm water en haal die langs de rand van je flapje. Plak 'm dicht en klaar! Als je ze in gaat vriezen, leg ze dan naast elkaar en scheid lagen van elkaar met een vetvrij papiertje, anders wordt het een troep :)
Heb je ze nodig, laat ze dan even op temperatuur komen en bak ze dan 20 minuten in de oven op 200 graden. Eet smakelijk!