HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

vrijdag 5 juli 2013

Donuts uit de oven

Donuts uit de oven - Food Bandits for NFM

"Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing. There is a field.
I"ll meet you there"


Ik ben echt een groot liefhebber van donuts, in plaats van een verjaardagstaart had ik 26 donuts op een schaal gestapeld en heerlijk met de visite (heus niet alleen, alle 26) meegegeten. Deze donuts kun je gewoon in de oven bakken, toch beter dan frituren en je hebt ook geen donut-pan nodig. Handig toch?

Benodigdheden:                                                                                         voor ongeveer 12 stuks

- 50 g boter
- zakje gedroogde gist
- 2 theelepels kaneel
- 250 ml sojamelk (light)
- 300 g bloem
- 150 g suiker

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de sojamelk met een eetlepel boter in een pannetje. Roer in een andere kom bloem, gist, helft van de suiker en een halve theelepel kaneel. Voeg de warme melk toe en kneed het in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.
Vet een kom in met een beetje olie en plaats daarin het deeg. Dek de kom af met plastic folie en laat deze een uur staan. Haal het deeg uit de kom en rol dit uit op een met bloem bestoven werkplek. Maak rondjes uit het deeg en dan kleinere rondjes uit het midden. Dus de bekende donut vorm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in de oven voor ongeveer 10 minuten. De donuts moeten niet al te donker zijn, ze worden gauw te hard. Laat de donuts vervolgens afkoelen.
Als ze zijn afgekoeld smelt je de boter die je over hebt en mix je in een andere kom de overige suiker en kaneel. Dompel de donuts in boter en vervolgens in de suiker-kaneel mix en leg op een bord. Heerlijk, je verjaardag kan niet meer stuk!