Dit recept is geïnspireerd op een gerecht wat ik at 2 weken geleden op vakantie in Valencia bij restaurant Kopenhagen. Echt een aanrader! Ze serveren vegetarische gerechten die er niet alleen mooi uit zien maar ook erg lekker smaken. De inrichting van het restaurant is strak maar toch sfeervol.
Ingrediënten:
grote, langwerpige aubergine
1 bol mozzarella
handje
zongedroogde tomaatjes op olijfolie
pimenton
peper
zout
Snijd van de
aubergine in de lengte 4 plakken van ongeveer 5 mm dik. Let op! Dit is een uitdaging.
Laat een grilpan heet worden en leg de plakken heel kort in de pan. Maak aan
beide kanten mooie streepjes op de aubergine. Laat de aubergines niet te gaar
worden want ze gaan ook nog even in de oven. Snijd de mozzarella in 4 gelijke
stukken en leg deze bij elke plak onderaan. Bestrooi met wat Pimenton, peper en
zout en rol de mozzarella in de plak aubergine. Leg ze nog even op een bakplaat
onder de grill op 200 graden. Zodat ze mozzarella nog even kan smelten. Hak
ondertussen wat zongedroogde tomaatjes fijn in de keukenmachine voor de spread.
Pak een mooi bord, leg in het midden de tomaten spread en hierop de aubergine
rolletjes. Garneer eventueel nog met wat scheutjes of kiempjes.