HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

maandag 4 augustus 2014

CROSTINI MET PADDESTOELEN EN TIJM


Dit is een van mijn favoriete gerechten om te serveren tijdens een warme zomeravond met vrienden. Zon, roze en liefde op een bordje.

Ingrediƫnten:
1 grof vers stokbrood
ongeveer 200 gram verschillende paddenstoelen
bosje verse tijm
gedroogde chili vlokken
(vers) gemalen peper
grof zeezout
olijfolie

Verhit een scheut olijfolie in de pan, wacht tot de pan goed heet is en doe dan pas de paddenstoelen in de pan. Haal de blaadjes tijm van de takjes en strooi ze samen met de versgemalen peper en chili vlokken over de paddenstoelen in de pan. Bak de paddenstoelen ongeveer 4 tot 5 minuten tot ze een beetje geslonken zijn. Snijd het stokbrood schuin in plaats van recht zodat je 4 mooie grote lange crostini’s krijgt. Leg de paddenstoelen op het brood en bestrooi met wat grof zeezout. Maak het bord extra mooi door nog wat blaadjes tijm op het bord en over de crostini te strooien.