HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

vrijdag 9 januari 2015

COMFORT FOOD: SHAKSHUKA


Dit gerecht doet me altijd denken aan vroeger, toen maakte mijn moeder dit geregeld. Ze gebruikte altijd een paar ingrediënten en wat kruiden maar in al z’n simpelheid was het toch heel lekker en smaakvol. Zelf heb ik al veel verschillende varianten gegeten en gemaakt. Je kunt namelijk enorm variëren met de groenten en kruiden maar dit recept blijft toch mijn favoriet. Eenvoudig en lekker met een hoog comfort food gehalte. Het liefst eet ik het met m’n handen(met vers brood uiteraard) want dan smaakt alles lekkerder. 

Ingrediënten
- olie(olijfolie/kokosolie)
- 3 rode uien in ringen
- 1 gele paprika in reepjes
- 1 rode paprika in reepjes
- 2 grote rijpe vleestomaten in blokjes
- 3 à 4 takjes tijm
- komijnpoeder
- peper
- zout
- koriander fijngehakt
- 2 eieren

Bak de uien in de olie voor ongeveer 2 minuten. Voeg de paprika’s, tijm, peper en komijnpoeder toe en bak het op hoog vuur. Voeg vervolgens de tomaatblokjes, wat fijngehakte koriander en zout toe en bak dit kort mee. Draai het vuur lager en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen. Roer het af en toe door en proef tussendoor of het goed op smaak is. Wanneer de groenten zacht zijn en het geheel op een saus lijkt, maak je twee kuiltjes in de saus en breek je daar de eieren in. Laat de eieren op middelhoog vuur stollen. Dit duurt ongeveer 10 minuten maar is afhankelijk van hoe gaar je de eieren wilt hebben. Maak het geheel af met fijngehakte koriander en eet het met vers (plat)brood.

* Zout, kruiden en specerijen kun je naar smaak toevoegen.
** Je kunt de eieren ook in de oven laten garen, gebruik dan een ovenbestendige koekenpan of een ovenschaal.