HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

donderdag 22 november 2012

Ministerie van (re-) Vitalisering

mariska mell, brood, recepten, ministerie, viatlisering, architect,


Elke week zullen we een blogpost maken over de mensen die meewerken aan Neighbourfood Market en vertellen over hun passie, eten en achtergrond.

Als eerste Mariska Mell met haar hergebruik van oud brood. Waar zij zich al als interieur architect liet inspireren door het hergebruik van materialen en overschot van producten past zij dit nu toe met eten en met name oud brood. Met brood, wat een etenswaar is wat veel wordt weggegooid, is zij gaan experimenteren met het maken van recepten voor het hergebruik hiervan. Zo ontwikkelde zij recepten voor lekkere cantucinni en falafel. Zij hoopt hier mee mensen iets bewuster te maken van het hergebruik van eten.
Als droom is er misschien wel een plek waar mensen hun overschot aan producten en eten kunnen brengen en waar er ter plekke iets nieuws van gemaakt kan worden. Het eerste nachtrestaurant met deze ambitie zit er aan te komen. Dit in samenwerking met Foodguerilla en komen haar producten in een Pop Up Store op de HKU eind november. Ook ge├»nspireerd geraakt? Kom haar cantuccini kopen tijdens de Neighbourfood Market of bezoek haar website: Mariska Mell.nl