HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

vrijdag 24 januari 2014

Soba Noedels.....

Soba Noedels _ Food Bandits for NFM

Als eerste zijn deze soba noedels echt de BOM! Nee maar echt. Als je nog nooit soba noedels hebt gegeten dan is dit je teken om naar de toko te gaan rennen en deze te gaan halen. Soba noedels worden gemaakt van boekweit en zijn dus glutenvrij. Daarnaast zitten ze vol eiwitten en zijn dan ook erg geschikt voor veganisten. Boekweit kan door zijn stevige structuur ook worden gebruikt al ei vervanger. 

Voor dit gerecht, wat ok√© een beetje grijs is, maken we ook de tahin zelf. Zo heb je een mooie basis om ook weer je eigen hummus te maken en sesamzaad zit barstensvol calcium. Zo heb je al een aardige stapel aan superfoods binnen zonder dat je krom hoeft te liggen bij de reformzaak. 

Voor 4 personen:

- 1 pak soba noedels
- handvol paddenstoelen 
- 1 courgette
- 2 lente-uitjes

Tahin:

- 100 g sesamzaad ( het zingt dan telkens Sesamstraat in mijn hoofd, kan ook aan mij liggen)
-  olijfolie
- zeezout

Dressing:

- flinke eetlepel tahin
- scheut sesamolie
- stukje gember, schoon en in kleine stukjes
- 3 eetlepels water (of meer, net zoals jij de dikte van de dressing wil)
- koriander
- limoen

Maak de tahin door eerst de sesamzaadjes kort te verwarmen in een droge koekenpan, totdat de zaadjes gaan geuren. Laat ze kort afkoelen en giet de zaadjes in de keukenmachine. Zet de machine aan en giet dan een scheut olijfolie toe, net zolang tot de tahin de gewenste dikte heeft. Voeg wat zeezout toe en bewaar de tahin in een gesteriliseerde pot in de koelkast.

Kook de soba noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak in een wok de lente-ui, paddenstoelen en courgette totdat ze beetgaar zijn. Maak dan de dressing door tahin, sesamolie, gember en water bij elkaar te voegen en goed te roeren. Je kunt ook eventueel wat peper en zout naar smaak toevoegen. Dit gerecht leent zich voor je eigen creativiteit.
Meng dan de noedels met de groenten en dressing en maak het gerecht af met flink wat verse koriander en limoen. Eet smakelijk.PS. Nadat bovenstaande foto's waren gemaakt heb ik in een hele hele hele lelijke joggingbroek op de bank deze hele bak in mijn eentje opgegeten en dat voelde erg goed.