HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

maandag 3 december 2012

Pepernoten

pepernoten, recept, sinterklaas,

Heerlijk avondje is bijna gekomen en hoe leuk is het om je eigen pepernoten te bakken. Je huis gaat heerlijk ruiken, al moet ik mij wel altijd inhouden om niet het hele stuk rauwe deeg op te eten.

Benodigdheden:

- 150 g boter
- 125 g basterdsuiker
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 15 g speculaas kruiden
- 4 el melk
- snuf zout

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom alle ingrediƫnten behalve de melk en roer dit goed door. Voeg dan lepel voor lepel de melk erdoor heen en kneed het beslag tot een soepel deeg. Neem een hapje van het deeg om lekker te snoepen maar eet het dus niet allemaal op, dit is eerder een notitie voor mezelf. Maak van het deeg kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat. Plaats ze in de oven voor ongeveer 15-20 minuten totdat de pepernoten goudbruin zijn. Laat afkoelen en geniet ervan.