HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

maandag 11 februari 2013

Sweet Valentine

taart, hartjes, recept, rood, wit,

taart, hartjes, recept, rood, wit,

Een eigengebakken taart voor Valentijn zou ik zeker waarderen. Lekker samen genieten!
Hier ons recept.

Voor de Victorian Sponge:

- 200 g boter
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 2 druppels vanille extract
- 200 g bloem
- theelepel bakpoeder
- bakpapier

Voor de vulling en het hartje bovenop

- 250 g mascarpone
- 2 druppels vanille extract
- 1 eetlepel poedersuiker en extra voor over de taart heen.
- 1 pot goede kwaliteit aardbeienjam

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet één grote bakvorm in of 2 kleine in met boter en plaats eventueel wat bakpapier op de bodem van de vorm. Met de grote taart dien je hem na het afkoelen door het midden te snijden, best even spannend maar met een beetje geduld moet je heel ver kunnen komen.
Doe de boter en suiker in een kom en roer door, voeg dan 2 eieren toe en de helft van het bloem en mix door elkaar. Voeg dan de andere 2 eieren en het overige bloem toe. Maak dit tot een mooi beslag.
Vul de taartvorm(en) en plaats deze in de oven voor ongeveer 30 minuten. Totdat je er een saté prikker schoon uit kunt halen en de bovenkant veerkrachtig en lichtbruin is.
Laat de taarten goed afkoelen en snijd, indien nodig de taart door de helft. Voor de vulling meng je de mascarpone met de vanille extract en poedersuiker. Doe dan een dikke laag aardbeienjam op de ene taart helft en de mascarpone op de andere. Plaats deze op elkaar en besprenkel de bovenkant met poedersuiker.
Voor het jam-hartje, plaats je een hartvormige cookie cutter in het midden en druk deze tot de helft van de cutter door. Vul het hartje met aardbeienjam en haal dan voorzichtig de cutter eruit.
Sweet Valentine ♥