HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

vrijdag 19 april 2013

Parijse Soes

Parijse soes, cafe, lekkers, recept, vintage, bruin, tafel,


Hi, ik ben Suzan van Studio Jopie en heb al eerder geblogd voor Neighbourfood Market en vind het ontzettend leuk om weer terug te zijn om één keer per week mijn liefde voor lekker eten, recepten, vintage en gave websites te delen.
Enkele weken geleden had ik een zeer brakke zaterdag waarbij ik uiteindelijk belandde in een klein dorp voor een zekere dosis, hoognoodzakelijke cafeïne. En gelukkig voor mij serveerden ze daar deze Parijse Soes bij. Je begrijpt dat het daarna gauw weer beter ging. Hierbij mijn recept voor een Parijse Soes, een zekere goede kuur voor een brakke zaterdag.

Benodigdheden:

- 1.25 dl water
- 1.25 dl melk
- 100 g boter
- snuf zout en theelepel suiker
- 170 g bloem
- 4 eieren
- pot kersen
- slagroom
- poedersuiker

Verwarm de oven voor op 200 graden. Voor het maken van je eigen choux-deeg schenk je water en melk in een pan, samen met de boter, suiker en zout. Verwarm dit zachtjes door totdat de boter is gesmolten. Draai dan het vuur laag en voeg de bloem toe. Blijf ondertussen het deeg goed doorroeren, het hoort nu te lijken op aardappelpuree en het klopt dat je hiervan spierballen krijgt, maar dat is een fijne calorieverbranding die je straks weer teniet gaat doen met het eten van de soes. Blijf het deeg roeren totdat het een bal heeft gevormd en zet dan het vuur uit. Laat het deeg iets afkoelen en klop dan één voor één de eieren erdoorheen. Het kan zijn dat je niet alle eieren nodig hebt, dit is echt per keer verschillend.  Het moet een dikke gladde crème worden.  Doe het deeg in een spuitzak (of in een plastic zak waar je het puntje van afknipt, scheelt weer afwas) en spuit met een hoek van 90 graden, 4 mooie soezen op een met bakpapier beklede bakplaat.  Plaats de soezen voor ongeveer 25-30 minuten in de oven en laat dan afkoelen.
Verwarm dan de kersen en snijd de soezen open. Bestrijk royaal met kersen, slagroom erboven op en ten slotte poedersuiker. Je zaterdag is ineens veel beter.

PS. En heb je deze zondag een brakke zondag? Dan komt het goed uit er  is een speciale Neighbourfood Market loves Coffee edition is. Van 11:00 tot 18:00 kun je alles leren en proeven van de beste barista's en de meest heerlijke koffie.