HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

vrijdag 28 juni 2013

Galette

Galette for NFM by Food Bandits

"Your head is a living forest, full of songbirds"
- E.E. Cummings


Omdat overdaad zeker niet schaad, althans niet altijd en homemade toch wel het lekkerste is en nog meer clich├ęs, deze heerlijke galette. Zo makkelijk om te maken en erg lekker met veel zomerfruit.

Benodigdheden:

- 175 g bloem
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 125 g boter
- snuf zout
- 4 eetlepels ijskoud water

- fruit, steenfruit is hier erg voor geschikt, in deze galette heb ik perziken gebruikt en frambozen
- snuf zout
- evt. extra suiker om het fruit nog zoeter te maken, voor mij hoeft dat niet
- poedersuiker
- lemoncurd, ik heb deze niet zelfgemaakt maar bij de Bakkerswinkel gekocht

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak dan het deeg door bloem, zout en suiker te mengen en dan de boter toe te voegen. Kneed het deeg vlot door, terwijl je rustig het ijskoude water toevoegt. Kneed dit tot een mooie deegbal. Wikkel de deegbal in plastic folie en laat minimaal een half uur in de koelkast liggen. Ik heb het deeg een dag van te voren gemaakt en vlak voor het diner de galette gemaakt. Snijd dan het fruit en bestrooi deze met een snuf zout en eventueel extra suiker. 
Rol het deeg uit op de bakplaat en leg het fruit in het midden, zorg dat je de randen vrij laat, zodat je deze rommelig dicht kunt vouwen. Bak de galette in de oven voor ongeveer 30 minuten en laat een beetje afkoelen voordat je de lemoncurd en poedersuiker erover heen strooit. Geniet!