woensdag 11 december 2013
Banana bread NY style
De Sint heeft me verwend met een heerlijk kookboek! New York - recepten uit de Big Apple staat vol met typisch New Yorkse maaltijden en snacks. Ik ben begonnen met het recept voor bananenbrood en dat viel behoorlijk in de smaak!
De ingrediƫnten:
165 gr bloem
50 gram boekweitmeel (ik heb cakemeel gebruikt)
1,5 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille-extract (optioneel, ik heb het weggelaten)
65 gr bruine basterdsuiker
5 eetlepels zonnebloemolie
2 eieren
1,75 dl room (30% vet)
110 gr chocolade (chips of een grofgehakte reep)
165 gr banaan, geplet of in stukjes gesneden
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een cakeblik in met boter en bestuif het daarna met bloem.
Doe in een kom bloem, meel, bakpoeder, kaneel en suiker. Voeg vervolgens de zonnebloemolie, eieren en room toe en eventueel het vanille-extract. Tot slot doe je de chocola en banaan bij het mengsel. Roer deze er kort doorheen.
Bak het bananenbrood drie kwartier in de oven. Daarna dek je de vorm af met aluminiumfolie en bak je nog eens 10 minuten.
De toevoeging van room maakt dit bananenbrood zo heerlijk zacht. Eet smakelijk!
Labels:
bakken,
banana bread,
bananenbrood,
Eelke,
Food,
kookboek,
new york,
recept