HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

woensdag 18 december 2013

Zelf Oreo's maken

Zelf Oreo's maken!

Het resultaat


Ik kon het niet laten om nog een recept uit mijn nieuwe NY kookboek te delen!
Als je zelf Oreo's kunt maken, heb je verder niets meer nodig in het leven toch? En het is ook nog eens gemakkelijk te doen!

Voor de koekjes heb je nodig:

150 gr zachte boter
350 gr bruine basterdsuiker
160 gr bloem
85 gr cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
2 snufjes zout
1 ei
1 theelepel vanille-extract

En voor de vulling:

30 gr zachte boter
30 gr kokosolie
125 gr poedersuiker


Begin met het maken van de koekjes. Klop de boter en basterdsuiker samen luchtig. Meng in een andere kom bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Voeg dit afgewisseld met het ei toe aan het botermengsel. Doe als laatste het vanille-extract erbij en roer tot je een homogeen deeg hebt dat loslaat van de kom. Maak er een bal van, wikkel die in plasticfolie en leg dit een uur in de koelkast.
Na een uur haal je de bal uit het plastic en wikkel je de bal in bakpapier. Rol een worst van het deeg met behulp van het bakpapier, hij moet ongeveer 30 cm lang zijn. Leg het deeg opnieuw minstens een uur in de koelkast.
Nu kun je de koekjes gaan bakken! Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg ze op een beklede bakplaat. Druk ze eventueel wat plat. Bak de koekjes een kwartiertje en laat ze helemaal afkoelen voordat je de vulling ertussen doet.

Terwijl de koekjes bakken, kun je de vulling maken. Meng de ingrediƫnten voor de vulling met een garde of keukenmachine, tot je een zacht homogeen mengsel hebt.

Als de koekjes afgekoeld zijn, doe je ongeveer 2 theelepels vulling op de ene helft en druk je de andere erop. Het mooie van je eigen Oreo's maken is natuurlijk dat je er zoveel vulling tussen kunt doen als je wilt... ;)