donderdag 5 december 2013
Heerlijk avondje
Heerlijk weer voor een Sinterklaasavondje! Waarschijnlijk heb je voldoende aan je hoofd met cadeautjes, diner en drankjes dus hier is een makkelijk recept voor koekjes. Gebruik ze als topping voor je toetjes of maak ice cream sandwiches!
75 gram bruine basterdsuiker, oerzoet of honing
125 gram boter op kamertemperatuur
150 gram bloem
een lekkere toevoeging zoals kaneel, speculaaskruiden of citroenrasp/sap
Kneed de suiker, boter en bloem door elkaar en voeg je speciale ingrediƫnt toe. Ik ben gegaan voor de citroenrasp en een scheutje sap. Mocht je deeg hierdoor te vochtig worden, voeg dan steeds een klein beetje extra bloem toe tot het mengsel aan elkaar blijft plakken en loslaat van de kom. Rol je deeg uit en steek je koekjes uit met een vorm, of trek stukjes van de bal en vorm die tot koekjes. Bak ze 15 minuten in een oven voorverwarmd op 175 graden.
Fijn Sinterklaasfeest!