HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

vrijdag 13 december 2013

Maak je eigen chocolade baileys

chocolade baileys - Food Bandits for NFM

"To live a creative life
we must lose our fear of being wrong"


Oooh ja dit recept wil je maken. Omdat het helpt tegen elke kerst stress, woede aanval of gekmakend gedoe van je ego die denkt dat alles beter moet! De whiskey neemt alle zorgen weg en de chocolade maakt de wereld een stukje mooier. BAM, regel ik voor je, doe ik gewoon....easy peasy kerst, geen probleem met Food Bandits.
Dus wil je kerst vieren in je joggingbroek met een bak bami op schoot terwijl je alle seizoen van Breaking Bad kijkt, of ga je dit jaar niet elk familielid langs maar vier je het met vrienden en stuur je de rest een kaartje. Of wil je wel bij iedereen langs omdat het je een kans geeft om 60 keer Last Christmas mee te bleren van Wham?  (gewoon Sy Radio opzetten) Gewoon doen, als je maar niet vergeet om dit even te maken. Ook leuk om cadeau te geven, zelfs in het nieuwe jaar.

Geïnspireerd door een recept van Yvette van Boven.

- 200 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 300 ml whiskey
- 1 eetlepel cacao
- 1 eetlepel espresso poeder


Meng bovenstaande ingredi├źnten kort in de blender en giet vervolgens in een gesteriliseerde fles. Bewaar in de koelkast, blijft zeker een maand goed. En vergis je niet in de hoeveelheid whiskey die erin zit. Dit advies kan natuurlijk beide kanten op werken. Maar doordat het smaakt als mijn whiskey espresso ijs kun je de neiging hebben om de fles aan je mond te zetten. Fijne feestdagen!