"The greatest glory in living lies not in never falling,
but in rising every time we fall"
- Nelson Mandela
Dit ontbijt is wat ik maak op een zondagochtend. Het neemt wat extra tijd in beslag maar daar zijn zondagochtenden tenslotte voor. Het is een warm ontbijt wat je eventueel nog lekkerder kunt maken door in de laatste 10 minuten wat fruit mee te laten koken. Gebruik wel alleen basmatirijst voor dit recept. Mijn poging om het met zilvervliesrijst te eten was eeeeeeh....apart.
Voor 2 personen ( opnieuw geïnspireerd door Sophie Dahl)
- 380 ml rijstmelk of sojamelk
- 100 g basmatirijst
- 1 kardemom peul
- snuf kaneel
- fruit naar keuze
Breng in een pan de rijst en melk aan de kook en laat deze ongeveer 20 minuten pruttelen totdat de rijst beetgaar is. Het kan zijn dat je wat extra melk moet toevoegen. Het is eigenlijk een soort klaarmaken van risotto. Voeg de laatste 10 minuten de kardemom peul toe, samen met het fruit en de kaneel. Roer goed om en bij een hele zware ochtend mag je best nog wel een flinke eetlepel honing toe voegen.