HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

vrijdag 18 april 2014

Vegan chocolade tulband zonder suiker....



"Ordinarily, I go to the woods alone, with not a single
friend, for they are all smilers and talkers and therefore 
unsuitable.
I don’t really want to be witnessed talking to the catbirds 
or hugging the old black oak tree. I have my way of 
praying, as you no doubt have yours. 
Besides, when I am alone I can become invisible. I can sit
on the top of a dune as motionless as an uprise of weeds, 
until the foxes run by unconcerned. I can hear the almost
unhearable sound of the roses singing.
If you have ever gone to the woods with me, I must love
you very much.” - Mary Oliver


Deze tulband is 'something', echt waar.Het is de meest fluweelachtige cake die ik ooit heb gegeten. Zo zacht en door de welvingen bovenop af en toe een korstje met een luchtigheid binnenin. Niet te zoet en dus een ideale afsluiter van een fijne paasbrunch.
Deze tulband is veganistisch en zonder suiker. 

Ingrediënten:

- 40 g amandelbloem
- 100 g speltbloem
- 2 eetlepels arrowroot (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
- 25 g rauwe cacaopoeder ( plus wat extra om de vorm mee te bestrooien)
- 1 theelepel baking soda
- flinke snuf zout

- 4 eetlepels rijstsiroop ( je kun ook evt. honing doen dan is het niet meer vegan)
- 1 theelepel vanille extract
- 75 ml olijfolie ( goede kwaliteit)
- 260 ml heet water

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een tulbandvorm in met kokosboter en bepoeder met rauwe cacao. Meng alle droge ingrediënten door elkaar en voeg het zout als laatste toe. Voeg dan alle natte ingrediënten toe met als laatste het hete water die je al roerende toevoegt voor een luchtige beslag.
Het beslag is erg vochtig dus schrik niet, het gaat goed. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de tulband in ongeveer 45 minuten gaar of totdat een satéprikker er droog uitkomt. Laat afkoelen en keer om. Geniet.

En heb je nu geen zin in zelf een Paasbrunch te maken of wil je 's middags lekker vieren dat je de volgende dag een extra dag vrij bent. Kom dan naar de markt. We zijn er eerste paasdag en dit keer zelfs tot 20:00. Wordt er lekker voor je gekookt. We zien je graag dan!