HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

vrijdag 10 mei 2013

Shortcakes met aardbei

shortcake, aardbei, room, bloemen, vintage, servies, zoet,

shortcake, aardbei, room, bloemen, vintage, servies, zoet,


Het is weer het seizoen voor aardbeien en als het lekker weer blijft zullen de aardbeien al gauw weer heerlijk zoet zijn. Deze shortcakes met room en aardbeien schreeuwen om je vintage servies weer tevoorschijn te halen of misschien bij de volgende editie van Neighbourfood wat nieuw servies te scoren.
In ieder geval hierbij het recept, los gebaseerd op een recept van Yvette van Boven.

Ingrediƫnten:

- 1 doos aardbeien
- 100 g suiker
- rasp van 1 sinaasappel
- 450 g bloem
- 100 g boter
- 250 ml slagroom
- 2 eieren ( het liefst biologisch)
- 1 zakje bakpoeder
- snuf zout
- evt.  geraspte kokos

Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en snijd ze door de helft. Rasp de schil van 1 sinaasappel en voeg dit samen met de aardbeien en 50 g suiker in een kom en sluit deze af met wat folie. Laat deze staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden en meng in een kom: suiker, boter, bloem, bakpoeder, zout en eventueel wat geraspte kokos. Yvette gebruikt hiervoor geen kokos en mengt dit met een keukenmachine, ik denk wel dat het gebak daardoor extra luchtig word maar met de hand kneden (niet te lang) ging ook prima. Voeg dan 125 ml slagroom en 2 eieren toe en zorg dat het deeg gaat samenhangen.
Vervolgens kort kneden en nogmaals niet te lang, anders kneed je alle lucht eruit, tot je een plakkerig beslag hebt. Maak dan hoopjes van het beslag en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze in de oven voor ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de shortcakes. Ze zijn klaar als ze lichtbruin zijn gekleurd. Haal de cakes uit en laat deze afkoelen, klop de rest van de slagroom lobbig. Snijd de cakes door de helft en beleg ze ruim met slagroom en aardbeien. Hmmmm laat het mooie weer maar beginnen.

PS. Ik weet zeker dat hier veel mama's op Moederdag heel blij mee zullen zijn.