HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

vrijdag 24 mei 2013

Je bent gek als je dit niet maakt

Whiskey - Espresso IJs door Food Bandits for NFM

"He was my cream, and i was his coffee. And when you poured us together, it was something"
- Josephine Baker

Je bent gek als je dit niet maakt, is volgens mijn man de 'subtiele' titel die deze blogpost moest hebben. En ik kan het alleen maar beamen. Laat het duidelijk zijn dat whiskey-espresso ijs je leven een stukje mooier maakt. 

Ingrediënten:

- 250 ml slagroom
- 397 g gecondenseerde melk
- 2 theelepels gemalen espresso
- scheutje whiskey (port mag ook)
- verse, hete espresso (ook zonder dit blijft het ijs geweldig)

Meng bovenstaande ingrediënten behalve de hete espresso in een mengkom en klop met een mixer tot een dikke crème. Plaats de kom in de vriezer voor minimaal 3 uur. Als je klaar bent om dit te eten, zet dan de verse espresso en haal vervolgens de kom uit de vriezer. Schep het ijs in bakjes en giet de espresso erop. Het zal blijken dat de titel niets tekort heeft gedaan.


Muurfoto: Slohann Jee