Een makkelijke manier om zelf brood te maken, zonder heel lang te kneden of te wachten tot het brood is gerijst is soda bread. Maar wel met de heerlijke geur en smaak van zelfgebakken brood!
Ingrediƫnten:
- 500 g tarwemeel
- snuf zout
- scheut ahornsiroop, mag ook honing zijn
- theelepel baking soda (natuurwinkel)
- 300 ml karnemelk
- 40 g boter
Verwarm de oven voor op 200 graden en meng alle ingrediƫnten door elkaar in een grote kom. Kneed dit vlot tot een soepel deeg en vorm het dan tot een bal. Leg de bal op een met bloem bestoven bakplaat en snijd er een kruis in. Strooi nog wat extra bloem op het brood, voor het mooie witte effect en laat het brood 15 minuten rusten. Plaats het brood in de oven voor ongeveer 40 minuten totdat de korst goudbruin is.
Heerlijk een makkelijk zelfgebakken brood, lekker met zalm, humus, of een eigengemaakte zwarte bonendip.
Heb je totaal geen zin om zelf brood te maken, dan kun je het ook kopen a.s. zondag op de Neighbourfood Market van 11:00-18:00.