HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

vrijdag 20 september 2013

Gegrilde herfstgroenten......

grilled veggies- Food Bandits for NFM blog

"It's the changing of the seasons. He says I need them
I guess I'm too scandinavian.
The relieve of spring and toxication of summer rain
The clearness of fall, how winter makes me reconsider it all"
- Ane brun



Dit groenten gerecht is zo makkelijk en heerlijk om te maken. Geef een boost aan je weerstand met al deze gegrilde groenten. Het was zo lekker dat ik het de afgelopen 2 weken al 3 keer heb gegeten! En maak er vooral een spelt pannenkoek bij (doe dat, doe dat) om er een compleet feestmaal van te maken!

Goed genoeg gejubeld, hier is het recept, genoeg voor 2 hele hongerige mensen....

- 1 fles pompoen, in stukken (is het moeilijk om te snijden? Prik er wat gaten in en leg kort in de magnetron)
- 1 courgette, in repen
- 2 wilde perziken, in partjes
- basilicum
- knoflookolie
- peper en zout
- gedroogde tijm en oregano
- stuk pecorino ( Italiaanse kaas)
- braadslee

Zet de oven op de hoogste grill stand, als je dit niet hebt plaats dan het gerecht in de oven op 220 graden voor minimaal 40 minuten.
Neem een braadslee en voeg alle bovenstaande ingrediƫnten toe behalve de Italiaanse kaas. Ga ook lekker los met de kruiden, oftewel het betere smijt werk en roer goed door. Plaats de groenten onder de grill en roer om de paar minuten goed om. De grill heeft ongeveer 10 minuten nodig om alles lekker knapperig te maken. Strooi er wat Italiaanse, zoute kaas overheen en geniet!

PS. Dit nummer van Ane Brun is zo mooi, zet het op tijdens het koken! Binnenkort een hele playlist voor koken en bakken op Food Bandits.