HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

vrijdag 27 september 2013

Goddelijke fudge.....

fudge Food Bandits for NFM blog

"Stop the glorification of busy!"


Dit gerecht of lekkernij moet ik zeggen, valt echt onder de klassiekers bij ons thuis. We maken dit recept van Nigella Lawson (zij is eigenlijk gewoon de allerbeste) al jaren en geven het zelfs regelmatig cadeau. We krijgen dan ook vriendelijke verzoekjes als mensen jarig zijn dat een cadeau leuk is maar fudge het allerbeste. Normaal wordt echte fudge gemaakt met een suikerthermometer en weet ik veel wat voor gedoe maar daar doen we niet aan. Er zijn boeken die gelezen moeten worden, wandelingen die gemaakt moeten worden en eten wat makkelijk en lekker moet zijn.

Lieve mensen maak fudge! En daarvoor nemen we:

- 350 g pure chocolade
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 30 g boter
- snuf zout
- 150 g pistache noten of pinda's

Voeg alle ingrediĆ«nten in een pan, behalve de noten en zet op een laag vuur. Laat het mengsel langzaam smelten en roer goed om. Voeg dan de noten toe en roer nogmaals goed door. Giet het mengsel in een kleine  een met bakpapier beklede braadslee en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast. Snijd de fudge in stukken en geef het vooral cadeau nadat je natuurlijk wel wat voor jezelf bewaard hebt.
Bewaar de overige fudge in de koelkast....als het over is tenminste.

PS. Vanmiddag op de facebookpagina van Food Bandits the most haunting chocolate cake ever!

PS. 2. De eerste aanmeldingen voor de Blogworkshop komen binnen maar er is nog plek. En ook voor alle duidelijkheid het is 1 dagdeel. Dus op zowel 26 oktober als 2 november wordt dezelfde workshop gegeven, je mag alleen kiezen wanneer je komt!