HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

woensdag 9 oktober 2013

Herfstige haver-kaneelkoekjes

koekjes met haver en kaneel


Deze koekjes zijn uitstekend gezelschap bij een goed boek als de regen op de ramen tikt. Het geheime ingrediƫnt is de gebruinde boter...

Je hebt nodig:
1/2 cup boter
1/2 cup witte (tafel)suiker
1/2 cup bruine suiker
1 ei
1 1/4 cup bloem
3/4 cup havervlokken
1/2 theelepel bakpoeder
1 1/2 theelepel kaneel
een snufje zout
1 cup chocolate chips of stukjes chocola

Doe de boter in een pannetje en laat smelten. Blijf roeren met een houten lepel of garde, terwijl de boter zachtjes in het pannetje bubbelt. Na een tijdje wordt de boter bruin van kleur, haal dan het pannetje van het vuur en blijf nog een halve minuut roeren. Zet het daarna opzij en laat afkoelen.
Vervolgens meng je de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en haver in een kom. Zet deze opzij.

Tegen die tijd is de boter als het goed is voldoende afgekoeld. Meng deze in een andere kom samen met de twee soorten suiker tot een gladde emulsie. Voeg het ei, de chocola en het bloem-mengsel toe en kneed dit met je handen tot een deeg. Zet het deeg een half uurtje in de koelkast.

In de tussentijd kun je de oven voorverwarmen op 190 graden. Leg hoopjes deeg op een bakplaat met bakpapier en zorg dat er voldoende ruimte tussen zit. 10-12 minuten in de oven en klaar!