HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

maandag 28 januari 2013

Chelsea Buns

Chelsea buns, zoete broodjes, recept, styling, rustiek, fles, glazuur,

Chelsea buns, zoete broodjes, recept, styling, rustiek, fles, glazuur,

Vorige week vertelde ik al mijn anti stress tip, namelijk het kijken van the British Bake off. Een programma op de BBC waarbij 12 kandidaten elke week taarten, scones, flatbreads en ander lekkers moet bakken en waarbij elke week een kandidaat af valt. Kortom een programma waarbij er elke week een eliminatie is, iedereen dit erg spannend vindt en hoopt dat hij mag blijven. Maar wat nu zo heerlijk is aan de British Bake off is het rustige tempo, de Engelse aankleding waarbij de BBC altijd een Engeland wil laten zien wat volgens mij helemaal niet meer bestaat. Maar ook het commentaar van Mary Berry, een kookgodin in Engeland, wel al op leeftijd omdat ze bij harde crackers duidelijk haar kunstgebit moet ontzien, en Paul Hollywood ( what's in a name?) die heerlijk gemeen kan kijken als er weer een mislukt brood voor zijn neus staat.  Daarnaast zijn er ook de masterclasses, dit is echt voor de diehards die graag willen zien hoe dat mislukte brood wel gemaakt had moeten worden en kun je het British Bake off kookboek bestellen, wat uiteraard nu al in mijn bezit is.
Dus we hebben Chelsea Buns gemaakt, zonder tijdsdruk, stress of een eliminatie ronde, maar met veel plezier en waarbij het ook duidelijk werd dat bakken nog niet altijd zo makkelijk is.
Wil jij ze ook maken? Klik dan hier naar recept van Paul Hollywood, die dus heel gemeen kijkt als je het niet goed doet.

photo's: Studio Jopie