HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

donderdag 17 januari 2013

Top 5 tips voor Vintage

vaasjes, gedicht, food market, amsterdam,


Wij zijn dol op mooie vondsten. Fijn oud servies, mooie boeken of een prachtige jurk. Maar waar nu op te letten bij het kopen van vintage en wat doe je aan de welbekende geur die er soms omheen hangt. Wij geven je de beste tips voor het aankopen van jouw mooie vondst.
1 Ga lekker rondkijken, vooral bij grote vlooien markten kun je vaak hetzelfde terug vinden, kijk eerst goed rond wat je leuk vindt en voor welk budget je ongeveer wilt gaan.
2 Omdat vintage tegenwoordig heel populair is, wordt het steeds duurder en schaarser. Wij hebben gemerkt dat juist op kleinere markten (zoals bijvoorbeeld de Neighbourfood Market) je nog echte ‘schatten’ kunt vinden. Ga ook eens kijken op markten van kleinere steden of dorpen, daar is vintage vaak nog niet zo heel erg bekend.
3 Onderhandel over de prijs, dit is vaak bij markten en sommige winkels gebruikelijk om te doen, het maakt het soms ook een beetje spannend en extra leuk.
4 Bij de aankoop van kleding, let goed op het was label. Moet het kledingstuk met de hand worden gewassen of mag het alleen naar de stomerij. Zeker overwegingen om mee te nemen bij aankoop van het stuk. Let ook goed op vlekken of beschadigingen, vaak heeft het kledingstuk al een leven achter de rug. Een handige vriendin of oma met naald en draad kan ook wel van pas komen.
5 Dan de gouden tip voor de geurtjes die soms rond vintage hangt, gebruik katten grind. Klinkt heel erg raar maar grind is er speciaal voor gemaakt om nare geurtjes te absorberen. Plaats je vintage tas is een afsluitbare box en doe een laag grind in de tas en in de box. Sluit deze voor een week af en zuig daarna goed uit. Je zult merken dat veel van de geuren verdwenen zijn. 
Aanstaande zondag zijn we er weer met de Neighbourfood Market en ook leuke vintage kraampjes. We zien je graag dan.