HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

maandag 14 januari 2013

Homemade Granola

granola, vintage beker, vintage, vintage kan,

Ja, we zijn weer terug van een heerlijke vakantie. Weer helemaal opgeladen en klaar om de lekkerste recepten te delen, alles te vertellen over de leukste foodmarkt en de beste tips te geven over mooie food-websites.
Omdat het een begin is van het nieuwe jaar, vandaag een gezond recept. Namelijk zelf granola maken. Een absolute aanrader om left overs uit je keukenkast te gebruiken, wat gezonder te eten en om je huis heerlijk te laten ruiken.
Dit recept is een richtlijn maar ga vooral ook zelf uitproberen en maak de meest heerlijke combinaties.

In deze granola zit:
- muesli
- zemelen
- rozijnen
- haver
- olijfolie
- kokos boter

Verwarm de oven voor op 160 graden en pak een grote braadslee of ovenschaal. Voeg de muesli, zemelen, rozijnen, haver toe en meng dit met een scheut olijfolie en daarna wat kokos boter. Zet de braadslee in de oven voor ongeveer 20 minuten. Schep elke 5 minuten de granola om met een houten lepel.
Haal de granola uit de oven en laat dit geheel afkoelen voordat je het 2 weken kunt bewaren in een luchtdichte bus of pot. Heerlijk ook met smoothie's of geiten yoghurt. En denk ook eens aan gedroogd fruit of cranberry's in de granola, mogelijkheden genoeg!