HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

dinsdag 22 januari 2013

Call me Cupcake

blog, zweden, taart, inspiratie, styling, goed,

blog, zweden, taart, inspiratie, styling, goed,


blog, zweden, taart, inspiratie, styling, goed,

Er zijn fijne blogs en er zijn hele hele hele fijne blogs. Call me Cupcake is zo'n hele hele hele fijne blog. De Zweedse Linda Lomelino houdt van taart en bakken en maakt elk recept op haar blog zelf.
Haar styling en fotografie vind ik echt geweldig en ook geeft zij originele recepten, van Zweedse broodjes tot een andere manier van tiramisu of hoe je zelf je eigen vanille extract kunt maken. Veel lekkerder dan de chemische vanille essence die hier in de supermarkt verkrijgbaar is.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze een kookboek heeft mogen uitbrengen die volgens haar blog ook binnenkort in het Nederlands wordt vertaald.

PS. dan nog even haar vanille extract, zelf geprobeerd en het werkt echt! Neem 250 ml wodka of rum en 3 vanille peulen. Snijd de vanille peulen voor ongeveer de helft open en doe ze samen met de drank in een schone fles of pot. Schud even goed door en zet het weg op een donkere koele plek voor ongeveer 2 maanden waarbij je af en toe het potje weer even schud. De vanille extract wordt donkerder naar mate de tijd vordert, maar je kunt dit jaren bewaren en af toe met drank of een nieuwe peul aanvullen.

all photo's by: Call me Cupcake